EU Schoolfruit op ‘t Startblok

Startblok AchterveldAlgemeen

Wij hebben ons wederom ingeschreven voor het EU- schoolfruit project en zijn ingeloot. Het EU-Schoolfruit- en groenteprogramma is een Europees voorlichtingsprogramma dat de nadruk legt op het eten van voldoende groenten en fruit. Door EU-Schoolfruit leren kinderen spelenderwijs om verschillende soorten groenten en fruit te eten. Dat is niet alleen gezond, maar ook gezellig!

De kinderen krijgen op drie vaste dagen in de week gedurende twintig weken een portie groente of fruit uitgereikt tijdens de ochtendpauze om gezamenlijk in de klas op te eten. ‘t Startblok start hiermee op woensdag 9 november 2016. Onze drie vaste groente- en fruitdagen worden:  woensdag,  donderdag en vrijdag
Op deze dagen hoeft u dus geen ‘tussendoortje’ mee te geven. 

Wij zien in het EU-Schoolfruit- en groenteprogramma een waardevolle investering in de gezondheid van de leerlingen nu én later als ze groot zijn. Het gezamenlijk in de klas eten van groenten en fruit is een effectieve, en voor de kinderen vooral een gezellige én leuke manier om ze daarbij te helpen. Wij hopen dat u dat óók vindt!