Deep Learning schoolthema: Waar leef ik?

Lisa HamakerAlgemeen

In de periode vanaf de kerstvakantie tot de voorjaarsvakantie werken wij aan het Deep Learning thema: Waar leef ik?

Kinderen leren dat ze leven in een omgeving, dat die omgeving er toe doet, dat ze hun weg kunnen vinden in hun leef/ leeromgeving en dat ze er zelf een positieve rol in kunnen spelen. In dit thema gaat het om de vraag: Wat is jouw bijdrage aan de mini- samenleving?.
Met het woord omgeving bedoelen wij in dit thema niet enkel alleen Achterveld/ Nederland. Het woord omgeving is binnen dit thema juist meer gericht op wie jij in jouw leefomgeving bent (school, sport, hobby, familie etc).
Om antwoord te kunnen geven op de vraag wat jij kunt bijdragen aan de mini- samenleving maken wij gebruik van de onderzoeksvraag: ‘Wie bewonder jij? / Wie zijn jouw helden?’. Door het verzamelen van informatie over de held in de eerste weken ontstaat er een complete omschrijving van de held in relatie met de leerling zelf. Om daarna de vraag te beantwoorden hoe jij, met jouw eigenschappen van betekenis kan zijn op de samenleving/omgeving. In de themaweek wordt dit gepresenteerd aan elkaar en op een mooie manier dit thema met elkaar afgerond.