Schoolzwemmen met groep 4/5

mpampus@startblokachterveld.nlGroep 4/5

De kerstvakantie zit er op, en groep 4/5 heeft er alweer een aantal dagen op zitten. Vandaag zijn we voor de tweede keer wezen schoolzwemmen. In de eerste les hebben de kinderen geleerd dat je met rubber regenlaarzen onder je oksels prima kan drijven.

In de les van vandaag hebben de kinderen twee verschillende dingen gedaan. In het eerste deel maakte de kinderen kennis met schoonspringen. Ze mochten op verschillende manier het water in springen bijvoorbeeld, als een potlood of het maken van een koprol. Sommige kinderen hebben zelfs een salto gemaakt.

In het tweede deel hebben de kinderen verschillende zwemoefeningen gedaan die te maken hebben met ijs. Zo hebben ze wak gezwommen en ze hebben geleerd hoe je het beste kan bewegen op ijs. Vooral als het ijs nog niet dik genoeg is om je hele gewicht te dragen, ze moesten al tijgerend naar de overkant zien te komen. Aan het einde kregen de kinderen nog een tip mee: je kunt het beter niet op ijs kan gaan als er sneeuw op ligt want, dan kan je niet goed zien of het ijs wel dik genoeg is.

Groep 4/5 gaat nog twee keer zwemmen op de volgende dagen:

Donderdagmiddag 14 maart en 23 mei!

In het besloten deel van deze website zal ik wat foto’s delen van het zwemmen van vandaag.

Volgende week hebben we een techniek week. Tijdens deze week gaan de kinderen aan de slag met techniek. Ik ga nog niet verklappen wat de kinderen precies gaan doen. Maar ik kan wel zeggen dat de kinderen samen met elkaar gaan onderzoeken en ontwerpen.

Voor het project wat wij gaan doen hebben wij verschillend kosteloos materiaal nodig. Denk bijvoorbeeld aan: wc-rollen, kartonnen doosje of ander leuk materiaal die de kinderen kunnen gebruiken bij het maken van hun project tijdens de techniek week. Dus heeft u thuis kosteloos materiaal en doet u er niks mee dan kunnen wij het goed gebruiken!