Uitje naar de Milieustraat

mpampus@startblokachterveld.nlAlgemeen, Groep 5/6

Op donderdag 12 maart heeft groep 5/6 een bezoekje gebracht aan de milieustraat in Leusden. Voordat we naar de Milieustraat gingen hebben we eerst een kring gesprek gevoerd over de milieustraat. We kwamen er al snel achter dat veel kinderen al een keertje afval naar de milieustraat hebben gebracht.

In de middag hebben ouders ons naar de milieustraat gebracht. De milieustraat was speciaal voor ons open! Dat vonden we allemaal wel een beetje gek. De directeur en een aantal werknemers stonden ons al op te wachten.

De groep werd in tweeën gesplit, want de ene groep kreeg eerst een rondleiding terwijl de andere groep een afval spel ging doen.

Het afval spel: De kinderen moesten in teams samen werken en opdrachten oplossen die te maken hadden met afval verwerking. Super leuk om te zien dat de kinderen uit groep 5/6 al zoveel weten over afval scheiden! Iedereen deed fanatiek mee en er werd een afvalkampioen gekozen. De afvalkampioen heeft de meesten vragen goed beantwoord. Onze afvalkampioen is Julia geworden! Knap hoor!

De rondleiding: De kinderen kregen een rondleiding van de echte directeur van de milieustraat en een werknemer met 20 jaar ervaring. Deze mannen namen ons mee! We mochten zelfs kijken op plekken waar bezoekers van de milieustraat niet mogen komen. Namelijk waar het chemisch afval wordt weggegooid. Groep 5/6 vond het wel een beetje gek en spannend om tussen al die gevaarlijke dingen te lopen. Maar de mannen van de milieustraat verzekerde ons dat er niks mis kon gaan.

Groep 5/6 vond het een geslaagd uitje! Bedankt Milieustraat Leusden!