Week 3 in Groep 1-2

evoorburg@startblokachterveld.nlGroep 1/2

We werken nog steeds aan het thema ‘Kikker is Kikker’ en hebben veel aandacht voor groepsvorming en sociaal-emotionele activiteiten. Ook zijn wij bezig met tellen t/m 20, rijmen, begrijpend luisteren, leren van kleuren en vormen en het hakken en plakken van woorden. Dit wordt spelenderwijze geoefend tijdens kringactiviteiten.
Deze week hebben we geoefend met het cijfer 2 en de letter s van slang, ook hebben we geoefend met van klein naar groot. We hebben alle kinderen gemeten en een meetlat gemaakt bij het raam van het konijnenhok. Over een tijdje gaan we dan weer meten en kijken of we gegroeid zijn.
Wij proberen bij goed weer ook zoveel mogelijk buitenactiviteiten te doen, de kinderen hebben elkaar omgetrokken met stoepkrijt en we hebben een spel gedaan met cijfers. 1 van de kinderen gooit met de dobbelsteen en het maatje van het kind springt op het goede cijfer (die we met stoepkrijt op de stenen hebben geschreven), ze controleren het samen en wisselen van rol. Wij proberen veel samenwerkingsopdrachten te doen waarbij alle kinderen zo actief mogelijk aan het leren zijn.
Op vrijdag is tuinmeester Olav meestal aan het werk, gister mochten er weer een aantal kinderen mee om een mooi bosje bloemen te plukken. Iedereen komt een keer aan de beurt! Het was weer een fijne week in groep 1-2, in de fotocollage’s een kleine impressie