Welkom op de pagina van groep 3

Wij zijn Mariska, Ivan en Lisa, de leerkrachten van groep 3. 

Ivan staat op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag voor de groep.

Op woensdag staat Lisa voor de groep. Vanaf na de kerstvakantie zal Mariska werkzaam zijn op woensdag en donderdag in groep 3.

Contactgegevens

Wij zijn naast parro ook te bereiken op ons e-mailadres:
Ivan Nijman – inijman@startblokachterveld.nl
Lisa Hamaker – lhamaker@startblokachterveld.nl
Mariska van Elst – mvelst@startblokachterveld.nl

Wat doen wij in groep 3?

Wij werken vanuit de gedachtengoed ‘conscious discipline’, dit houdt in dat wij een een veilige hoek hebben in de klas voor kinderen die dit nodig hebben, een familiebord van alle kinderen in de klas hangt en wij bewust nadenken over hoe wij kinderen aanspreken. 

We starten iedere ochtend in de kring vanuit een vaste opbouw om te zorgen voor verbinding met elkaar. In groep 3 staat technisch lezen centraal en het schrijven van de letters. De klas is ingericht met lees- en schrijfhoekjes, zodat het lezen en schrijven zoveel mogelijk wordt gestimuleerd. Dagelijks oefenen beide groepen met het schrijven van woorden tijdens het dictee. Ook wordt er iedere dag gerekend met de methode Pluspunt, met daarbij vaak met concrete materialen om het voor de kinderen nog inzichtelijker te maken. In de klas zijn er nog veel meer vakken die wij doen zoals: Engels, muziek, gym, taal, knutselen en wereldoriëntatie. 

Op de woensdag werken wij aan thema’s om bij de kinderen de eigenaarschap te vergroten.  Dit doen wij vanuit de methode ‘deep learning’. Kinderen leren door doen, onderzoeken, spelen en samen te werken. 

Kijkje in de klas